Ginekoloski pregled

GINEKOLOSKI PREGLED

Ginekološki pregled se sastoji iz pregleda spoljnih genitalija i vaginalnog pregleda. Vaginalni pregled se sastoji iz pregleda spekulumom i bimanuelnog pregleda. Pregled spoljašnjih genitalija se vrši prvi i sastoji se od pregleda spoljašneg otvora vagine, malih i velikih usana, klitorisa. Tom prilikom se istražuje da li postoji crvenilo, iritacija, sekret, ciste, ili neka druga neobična promena.

Pregled se obavlja na ginekološkoj stolici – bićete u ležećem ili poluležećem položaju sa podignutim i raširenim nogama. Moraćete da skinete gaćice i donji deo garderobe, a ako imate suknju, možete samo da je zadignete. Rutinski pregled kod ginekologa, ukoliko nemate nikakav problem, obično traje jako kratko – desetak minuta. Ukoliko budete opušteni, neće vas uopšte boleti.

Bitno je da zapamtite da se morate opustiti. Tokom ginekoloskog pregleda, lekar koristi medicinski instrument koji se zove spekulum, a koji može biti napravljen od metala ili od plastike. Postoji u različitim veličinama, i lekar bira onaj koji je primeren Vašoj građi i uzrastu. Uz pomoć spekuluma, lekar može da odmakne zidove vagine jedan od drugoga, što mu omogućuje da vidi unutrašnjost vagine, grlić materice, kao i da uzme različite uzorke za testove. Ovaj pregled nije bolan, ali možete osetiti izvesnu neprijatnost. Zapamtite da što ste opušteniji, lekar će moći brže da uradi pregled i biće manje neprijatno.

Bimanualni pregled traje nekoliko minuta. Neki delovi pregleda mogu biti neprijatni ali ne i bolni. Ukoliko osećate bol pri pregledu, obavezno to naglasite svom lekaru, koji Vam može pomoći da se osećate prijatnije i da Vas ne boli. To je Vaš pregled, nemojte da se bojite da kažete šta god želite.

Ponuda Cena Radno vreme Cenovnik

Na našem sajtu možete pronaći veliki broj ponuda, cene velikom broju proizvoda i usluga, kao i radno vreme firmi. Takođe, možete pogledati kataloge, slike proizvoda kao i video oglase odnosno video prezentacije firmi i njihovih proizvoda i usluga. Ukoliko želite i vi da objavite cenovnik i katalog vaših usluga i proizvoda, ili da vam napravimo video oglas, pogledajte našu ponudu odnosno internet pakete.