4 D Ultrazvuk

4 D ULTRAZVUK

4 D Ultrazvuk – 4D ultrazvucni prikaz (ispravno nazvan i Real-Time 3D ili Live 3D) zasniva se na istoj tehnologiji kao i “staticni” 3D ili free-hand 3D ultrazvucni prikaz. U stvari radi se o seriji 3D ultrazvucnih volumenskih sekvenci koje su animirane i realizovane na monitoru kao “ziva” 3D slika. Broj slika u sekundi je jos uvek ispod 25, tako da je svakom posmatracu jasno da se “pokretne slike” na monitoru ne odvijaju bas “glatko”. Ultrazvucni aparati novije generacije ce verovatno moci da prikazu 4D snimak sa performansama koje prevazilaze 25 slika/sekundi i rezoluciju od 640×480, a do tada moramo se zadovoljiti ovim sto imamo, iako je ovo tehnicki bilo izvodljivo jos pre deset godina. Proizvodjaci ultrazvucnih aparata mudro unapredjuju svoje proizvode korak po korak. Na kraju, ova strategija je razumljiva. Ultrazvucni aparati se moraju prodavati i narednih godina, a proizvodjaci aparata moraju svake godine ponuditi nesto novo.
3D ultrazvucnu tehnologiju su prvi razvili Olaf von Ramm i Stephen Smith na Duke univerzitetu 1987. godine.
Sa stanovista lekara, 3D ultrazvucni i 4D ultrazvucni snimci su sve korisniji i informativniji, tako da ne iznenadjuje sto se ove tehnike danas koriste ne samo u obstetriciji i ginekologiji veci u drugim granama kao sto je interna medicina, nefrologija, urologija, oftalmologija, anesteziologija (vodjenje igle za regionalnu anesteziju), endokrinologija, angiologija i td.

4d ultrazvuk
Sa velikim stepenom sigurnosti se moze reci da je 4d tehnologija napravila najveci prodor u oblasti obstetricije. Od metode koju su ironicno nazivali “zabava za roditelje” 3D i 4D ultrazvuk je dostigao ozbiljne dijagnosticke domete. Za dijagnosticku ozbiljnost 4D ultrazvucnih aparata i pregleda je dobrim delom zasluzan veliki napredak u kvalitetu 2D ultrazvucne slike. Velika rezolucija 2D slike kod ovih aparata je omogucila zapazanje i najsitnijih anatomskih detalja kao sto je ocno socivo. U trci za sto kvalitetnijim 3D/4D aparatima, prozvidjaci su bili prinudjeni da povecavaju broj kristala u sondama, a samim tim i kvalitet (rezoluciju) slike. Konkurencija je kao i uvek – zdrava pojava.

Ponuda Cena Radno vreme Cenovnik

Na našem sajtu možete pronaći veliki broj ponuda, cene velikom broju proizvoda i usluga, kao i radno vreme firmi. Takođe, možete pogledati kataloge, slike proizvoda kao i video oglase odnosno video prezentacije firmi i njihovih proizvoda i usluga. Ukoliko želite i vi da objavite cenovnik i katalog vaših usluga i proizvoda, ili da vam napravimo video oglas, pogledajte našu ponudu odnosno internet pakete.